Bandenservice Autotechniek Potter

Jij wilt toch ook veilig op weg met betrouwbare banden in elk seizoen?
Goede banden zorgen ervoor dat je comfortabel en veilig de weg op kunt. Bij Autotechniek Potter kun je een keus maken uit een breed assortiment bandenmerken. Je hebt volop keuze uit diverse zomer- en winterbanden van topmerken zoals Goodyear/Dunlop, Michelin, Continental, Pirelli, Firestone, Kleber, Hankook en Vredestein.

Daarnaast kun je ook kiezen voor betaalbare budgetbanden en vier seizoenen banden die geschikt zijn voor het hele jaar.

Het is aanbevolen om per seizoen met de juiste banden te rijden. Het profiel van een winterband is namelijk anders dan dat van een zomerband. Een winterband heeft een betere grip op een besneeuwd en nat wegdek, terwijl een zomerband met hogere temperaturen juist beter presteert. Wanneer je niet veel kilometers maakt en niet met winters weer rijdt, zijn 4-seizoenenbanden een goede optie.

Banden die vakkundig onderhouden worden gaan een langere tijd mee. Ik bied een uitstekende bandenservice, niet alleen voor autobanden maar voor banden in alle soorten en maten voor ieder type voertuig.

 


Winterbanden

Het is altijd aan te raden om met banden te rijden die passend zijn voor het seizoen. Dus in de winter rijd je veiliger op winterbanden. Zodra de temperatuur onder de 7 graden komt, heeft een winterband aanzienlijk meer grip op een beregend of besneeuwd wegdek dan een zomerband. De remweg van jouw auto is daarmee ook een stuk korter, wat ten goede komt aan jouw veiligheid én dat van je medeweggebruikers.


Wanneer is het tijd voor winterbanden?
In de herfst en de winter zijn de weersomstandigheden ideaal voor winterbanden. In deze periodes vallen de bladeren van de bomen, kunnen er hevige regenbuien plaatsvinden en is er kans op sneeuw en ijzel. Dit zorgt voor natte en gevaarlijke wegen. Dankzij het speciale profiel en de rubbersamenstelling van een winterband, heeft jouw auto meer grip op de weg en staat jouw auto een stuk sneller stil bij plotseling remmen.


Zijn winterbanden verplicht?
In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar onder de 7 graden wordt het sterk aanbevolen. In veel andere Europese landen is het bij winters weer wél verplicht. Je riskeert een flinke boete wanneer je niet met winterbanden rijdt, waar deze verplichting wel geldt.

 

De voordelen van winterbanden
- Meer grip op de weg dankzij lamellen in het profiel
- Kortere remweg waardoor er minder kans is op ongelukken
- Betere wegligging dankzij de zachtere rubber samenstelling
- Verbeterde veiligheid voor bestuurder, de passagier en medeweggebruikers
- Jouw zomerbanden gaan langer meeZomerbanden

Zomerbanden hebben perfecte rijeigenschappen en zijn zeer geschikt voor temperaturen boven de 7 graden. Winterbanden hebben de beste grip bij kou en sneeuw, maar voor de rest van het jaar kun je het beste op zomerbanden rijden. Het rubber van een zomerband is van harder materiaal gemaakt wat bij warmer weer meer voordelen biedt.


Wanneer is het tijd voor zomerbanden?
In de lente en de zomer zijn de weersomstandigheden ideaal voor zomerbanden. In deze periodes lopen de temperaturen op en is een zomerband het meest veilig. Dankzij het speciale profiel en de rubbersamenstelling van een zomerband heeft je auto meer grip op de weg en remt de auto sneller in geval van plotseling remmen.
In de zomer door blijven rijden op winterbanden is geen goede optie. Door het zachte rubber van een winterband wordt de remweg van jouw auto bij een hogere temperatuur langer, waardoor de kans op verkeersongevallen toeneemt.

 

De voordelen van zomerbanden
- Meer grip op de weg
- Kortere remweg waardoor er minder kans op ongelukken vermindert
- Betere wegligging dankzij de rubbersamenstelling
- Verbeterde veiligheid voor bestuurder, passagiers en medeweggebruikers

- Geschikt voor hogere snelheden
- Jouw winterbanden gaan langer meeVelgen

Een mooie set velgen maakt het rijplezier compleet. Banden en bijpassende velgen zijn bepalend voor de uitstraling van jouw auto. Autotechniek Potter adviseert jou over de aanschaf en technische gegevens van een velg. Naast de velg zijn er ook vele toebehoren te verkrijgen die in relatie staan tot een velg of de montage daarvan. Hierbij kun je denken aan wielsloten, centreerringen en wieldoppen. Of je een voorkeur hebt voor lichtmetalen velgen of stalen velgen, ik kan daarin voorzien!

 

De belangrijkste verschillen in autovelgen op een rijtje

Lichtmetalen velgen, de naam zegt het al, zijn vaak lichter dan stalen velgen, maar in het algemeen ook wat duurder vanwege het materiaal en het ontwerp. Stalen velgen worden daarentegen minder snel aangetast en zijn onderhoudsvriendelijk. Daardoor zijn stalen velgen ideaal in de winterperiode.

Uiteraard ben je bij Autotechniek Potter ook van harte welkom voor het uitlijnen van de stuurinrichting en balanceren van autobanden en bedrijfswagenbanden.