Leenauto

Een auto is in veel gevallen onmisbaar, ook als het om een paar dagen gaat. U heeft immers uw auto nodig om bijvoorbeeld van en naar uw werk te gaan, de kinderen van en naar school te brengen of boodschappen te doen.

Als uw eigen auto door ons gerepareerd wordt, kunt u bij ons vervangend vervoer krijgen. Ongeacht de duur van de reparatie. Op die manier hoeft u zich niet druk te maken over uw vervoer. Als u tijdens het maken van een afspraak aangeeft dat u gebruik wilt maken van een leenauto, dan zorgen wij ervoor dat deze voor u klaar staat. 


Wat houdt een leenauto voor u in?

 • De auto is bij u in bruikleen
  Gedurende de periode dat uw auto bij ons is voor onderhoud. Dit betekent dat u wordt geacht goed voor de auto te zorgen en in dezelfde staat terug te brengen.
 • De auto is WA-verzekerd
  Meld bij uw verzekering dat u gebruik maakt van een leenauto i.v.m. reparatie van uw auto, in veel gevallen is dit gedekt in uw eigen verzekering.
 • De brandstof die u verrijdt, is voor uw rekening
  U neemt de auto met een volle tank mee. Wij verwachten de auto ook weer vol terug. Ook bij korte afstanden even voltanken graag. Indien de leenauto niet volgetankt is, brengen wij u de benzinekosten + € 10,- handelingskosten in rekening.

Wat als u onverhoopt schade toebrengt aan de auto?

In het geval dat u schade rijdt, bent u aansprakelijk. De kosten worden dan ook op u verhaald. Indien uw autoverzekering hierin voorziet worden de kosten geclaimd bij uw verzekering. Ander zijn de kosten voor u. Het is daarom belangrijk dat u bij uw eigen verzekering meldt dat u gebruikmaakt van een leenauto.Boetes

De administratiekosten bij bekeuringen bedragen € 10,00 per behandeling.


Staat

De auto dient in dezelfde staat als bij ingebruikname teruggebracht te worden. Houd de auto schoon en netjes, gelieve niet te roken en geen huisdieren te vervoeren. De auto mag niet aan derden beschikbaar gesteld worden. Voor eventuele schoonmaakkosten (indien van toepassing) brengen wij € 25,- in rekening. Roken is niet toegestaan, er wordt € 50,- in rekening gebracht wanneer een reiniging en geurbehandeling nodig is.Wijzigingen

Wij mogen te allen tijde, zonder nadere berichtgeving, de informatie en de voorwaarden verbeteren of wijzigen. Wij zullen u hier uiteraard zo goed mogelijk van op de hoogte brengen.Beperking van aansprakelijkheid

In geen geval zullen wij aansprakelijk zijn voor directe, indirecte, bijzondere schade of verliezen van persoonlijke spullen bij het gebruik van deze auto.Legitimatie

Maakt u voor het eerst bij ons gebruik van een leenauto dan willen wij u vragen om onderstaande documenten mee te nemen wanneer u uw auto brengt en de leenauto mee neemt. Autotechniek Potter behoudt zich het recht voor om vooraf de gegevens te controleren:

 • geldig rijbewijs
 • adresgegevens
 • persoonsgegevens.